Guia
En el nostre país, 1 de cada 100 persones és celíaca. Pot presentar-se en qualsevol moment de la nostra vida, des de la lactància fins a la vellesa. Alguns consells per a les persones que pateixen aquesta malaltia són:
En un restaurant:
- Pregunta si tenen productes sense gluten.
- Assabenta’t si els productes que pots menjar han estat en contacte amb gluten.
- Busca restaurants que cuinin menjar sense gluten: https://www.celiacscatalunya.org/ca/establiments_certificats.
En botigues:
- Mira si l’aliment que vols porta gluten, si no en porta està especificat posant un dibuix d’un cercle amb una espiga ratllada.
- Si és un producte que normalment no porta gluten mira els ingredients per si té derivats d’aquest.
- Busca botigues on sàpigues que hi ha productes sense gluten: https://www.nongluten.es/ca/.
A casa:
- Neteja bé els estris si has cuinat un aliment amb gluten abans d’un sense gluten.
- A l’hora de fer el menjar fes-li primer a la persona celíaca.
A casa d’un amic:
- Pregunta si l’aliment que menjaràs porta gluten.
Assegura’t que han netejat els estris abans de fer el teu menjar
Notícies
Aquesta secció està buida.
Etiquetes
La llista dʼetiquetes està buida