Guia

En el nostre país, 1 de cada 100 persones és celíaca. Pot presentar-se en qualsevol moment de la nostra vida, des de la lactància fins a la vellesa. Alguns consells per a les persones que pateixen aquesta malaltia són:

En un restaurant:

-       Pregunta si tenen productes sense gluten.

-       Assabenta’t si els productes que pots menjar han estat en contacte amb gluten.

-       Busca restaurants que cuinin menjar sense gluten: https://www.celiacscatalunya.org/ca/establiments_certificats.

En botigues:

-       Mira si l’aliment que vols porta gluten, si no en porta està especificat posant un dibuix d’un cercle amb una espiga ratllada.

-       Si és un producte que normalment no porta gluten mira els ingredients per si té derivats d’aquest.

-       Busca botigues on sàpigues que hi ha productes sense gluten: https://www.nongluten.es/ca/.

A casa:

-       Neteja bé els estris si has cuinat un aliment amb gluten abans d’un sense gluten.

-       A l’hora de fer el menjar fes-li primer a la persona celíaca.

A casa d’un amic:

-       Pregunta si l’aliment que menjaràs porta gluten.

Assegura’t que han netejat els estris abans de fer el teu menjar

 

Notícies

Aquesta secció està buida.

Etiquetes

La llista dʼetiquetes està buida